Een schutting verven: zo doe je dat

21-01-2022

Schuttingen zijn hetgeen wat jouw tuin van privacy voorziet, je kunt ongestoord je gang gaan in je tuin en niemand die er last van heeft. Nu kan het zijn dat je een hele oude schutting hebt staan die wel aan een nieuw kleurtje toe is, of je hebt een nieuwe schutting maar vindt de kleur niet mooi. In tegenstelling tot de huizen in Nederland, mag je gelukkig wel zelf bepalen welke kleur je schutting is en waar je hem mee verft. Mocht je de keuze gemaakt hebben om dat te gaan doen, dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden; een schutting verven? Zo doe je dat

Wees creatief!

Schuttingen staan maar in de tuin en worden vaak niet benut zoals de muren in een huis wel benut zouden worden. Maar waarom eigenlijk niet? Je kunt er makkelijk in boren, spijkers slaan en haakjes aan hangen. Fleur je tuin op met leuke wanddecoraties zoals lampen, schilderwerken of kaarsenhouders. Zeker in de zomertijden zijn dit leuke toevoegingen aan je tuin, waardoor hij uitnodigender wordt om in te gaan zitten. Belangrijk bij deze decoraties is wel dat je ze tijdens de koudere maanden naar binnen haalt en dat ze er ook voor bestemd zijn om buiten te hangen.  Een andere leuke manier om je schutting mooier te maken is het planten van klimplanten. Deze klimmen als het ware zelf door de schutting omhoog en indien nodig kun je ze daar bij helpen.

Schutting verven 

Laatste schutting trends 

In de afgelopen jaren zijn schuttingen kwalitatief beter geworden en zijn er voor problemen oplossingen gevonden. Dit zijn de laatste schutting trends:

  • Hout beton schutting
  • Hardhouten tuinscherm
  • Douglas tuinscherm
  • Groene tuinafscherming

De vraag naar de hout beton schutting groeit snel. De reden hiervoor is dat de houten palen waarmee de schutting in de grond staat vervangen is voor betonnen palen. Schuttingen blijven hiermee langer staan, doordat er geen houtrot in de palen kan ontstaan. 

Met de groene tuinafscherming plaats je een heg of een schutting met, zoals eerder benoemd, planten er doorheen. Groen in onze leefomgeving heeft een bewezen positief effect op de hersenen. Onze concentratie gaat erop vooruit en we worden er rustiger van. En zeg nou, wie wil dat niet? 

Het hardhouten tuinscherm is er één waar we in Nederland trots op mogen zijn. Deze worden gemaakt van bomen uit Nederlandse bossen. Deze bossen worden duurzaam onderhouden, waardoor er veel natuurlijke harsen in zitten en het hout niet bewerkt hoeft te worden. Het niet hoeven bewerken van het hout maakt het een erg duurzame optie. 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.