Een groene tuin mét lusten, zonder lasten

01-10-2021

Zo geniet je optimaal van een groene tuin

Wil jij graag genieten van een mooie groene tuin en hier wel de lusten, maar niet de lasten van ervaren? Wil je optimaal genieten van je tuin, dan is insecten bestrijden zeker een goede optie. Er zijn diverse insecten die in je tuin kunnen verschijnen en schade kunnen toebrengen aan jouw mooie bloemen. Wij vertellen je welke insecten schade toebrengen aan bloemen en planten en wat je eraan kunt doen om ze te bestrijden. Lees snel verder voor meer informatie.

buxusmot bestrijden

De buxusmot

De buxusmot is een insect dat veel schade kan aanrichten in je tuin. Je zal vooral dode bladeren, kale takken en bladskeletten zien. Zijn er veel buxusmotten actief in je tuin, dan zal je buxus worden kaalgevreten. Eerste schade is niet altijd duidelijk te zien. Dit komt doordat jonge rupsen nog weinig zichtbare schade maken. Wanneer ze de bladeren aan elkaar beginnen te spinnen, zal de schade steeds meer opvallen. De buxusmot plant zich meerdere keren per jaar voort en zullen wanneer het boven de 10 graden is actief worden en aan de buxus gaan eten. De buxusmot kan het beste worden bestreden door middel van aaltjes, die verkrijgbaar zijn bij een specialist.

Bladluizen en de witte vlieg

Ook bladluizen en witte vliegen zijn dol op de bloemen en planten die je in de tuin hebt staan. Als ze op de bladeren gaan zitten, zuigen ze sappen uit de planten. Hierdoor zullen je planten beschadigen. Ook laten zowel de bladluis als de witte vlieg honingdauw achter op de planten. Hierdoor kan er schimmel op de planten ontstaan. Ook zijn bladluizen en witte vliegen vaak met meerderen, waardoor je al snel te maken hebt met een plaag. Om deze insecten te bestrijden, kan het goed helpen om een speciale spray die je bij een specialist kunt kopen op zowel de boven- als onderkant van de bladeren te spuiten.

Mieren

Mieren zijn insecten waar je tevens veel last van kunt hebben in je tuin. Deze mieren leven vaak in grote aantallen in een nest. Mocht je last hebben van een mierennest in de tuin of vlakbij je huis, dan zal je ze al snel overal zien rondlopen. Zo kun je ze ook binnen tegenkomen. Mieren kunnen schade toebrengen aan je bezittingen. En doordat ze tunnels graven, kunnen ze ook zorgen voor verzakkingen van bijvoorbeeld je schuur. Wat je ertegen kunt doen, is een speciale mierenlokdoos zetten bij de route die de mieren lopen. Het gif hierin nemen de mieren mee naar het nest, waarop dit zich zal verspreiden en de mieren sterven. Wil jij ook optimaal genieten van je tuin zonder last te hebben van insecten? Ga dan aan de slag met onze tips.

Folder download

By submitting this form you agree to our privacy policy.