5 tips om zelf een sfeervolle wintertuin te creëren

12-01-2022

De temperaturen zijn inmiddels alweer flink gedaald. Voor de meeste mensen betekent dit dat ze niet zoveel tijd meer in hun tuin of op het balkon doorbrengen. Zonde! Het is juist zo leuk om extra lang van je buitenverblijf te genieten. Om dit wat makkelijker (en gezelliger) te maken, geven we je vijf tips, zodat je een sfeervolle wintertuin creëert waar je heel wat uurtjes wilt doorbrengen! 

1. Fleur je tuin op met de juiste winterplanten

Eerlijk is eerlijk, je kunt er niet veel aan doen dat veel planten en bloemen zijn uitgebloeid tijdens de winter. Toch kun je deze grauwe bedoening gemakkelijk opleuken door planten te plaatsen die wél floreren tijdens de winter of gewoon het hele jaar door groen zijn. Denk bijvoorbeeld aan planten, zoals de kerstroos, coniferen, hulst, sierkers of een buxushaag. Zo ziet het er toch wat kleurrijker uit als je naar buiten kijkt of als je er tijd doorbrengt!

Winter garden accessoires

2. Creëer een droge plek om te relaxen

Doe jezelf er een voordeel mee en creëer een droge en knusse plek in je tuin. We ontkomen namelijk niet aan de vele buien in Nederland, dus je kunt maar beter goed voorbereid zijn. Je kunt een droge plek creëren door bijvoorbeeld een terrasoverkapping te plaatsen. Hier kan je loungeset, picknicktafeltje of tuinset perfect onder staan. Als je geen ruimte hebt voor een terrasoverkapping of het iets te prijzig vindt, kun je natuurlijk ook aan een (tijdelijke) partytent denken. 

3. Zorg voor genoeg warmte

Als je alleen maar buiten aan het bibberen bent, is het natuurlijk niet heel aantrekkelijk om buiten te gaan zitten. Zorg er daarom voor dat je de warmte naar je tuin haalt door bijvoorbeeld een vuurkorf, vuurschaal of een terrasverwarmer aan te schaffen. Zeker met een vuurkorf of -schaal zorg je ook gelijk voor de nodige sfeer. Hoe leuk is het als je tijdens een winterborrel met een glas glühwein in je hand wat marshmallows aan het roosteren bent? 

4. Kleed je zitplek aan met knusse decoratie

Als je gezegend bent met een mooie lounge- of tuinset kun je dit nog wat sfeervoller (en warmer) maken. Dit doe je door bijvoorbeeld dekentjes, kussens of schapenvellen over je zithoek te leggen. Naast dat dit natuurlijk lekker warm is, staat dit ook nog eens heel gezellig. Maak het geheel af met wat mooie verlichting, zoals een lichtslinger of kleine lantaarns en je hebt je eigen winter wonderland!

5. Maak je tuin ook een fijne plek voor vogels

In de winter is het een stuk moeilijker voor vogels om al hun eten bij elkaar te vinden. Als je het leuk vindt als er wat vogels bij je op bezoek komen, dan kun je ervoor zorgen dat er een lekkere maaltijd voor ze klaar staat. Maak bijvoorbeeld een pindaslinger, leg wat vetbollen neer en hang wat vogelvoer op. Hele grote kans dat er veel vogels bij je komen vertoeven! Wil je nog een stapje verder gaan en vogels laten overwinteren in je tuin? Zorg dan dat je wat vogelhuisjes in je tuin of op je balkon hebt staan. 

Folder download

By submitting this form you agree to our privacy policy.