4 dingen om in gedachten te houden bij het kopen van een carport

26-09-2022

Een carport kan een prachtige toevoeging zijn aan een tuin. Het biedt niet alleen een praktische mogelijkheid om een auto te beschermen tegen alle weersomstandigheden, maar zorgt ook voor meer privacy rondom een huis. Zit je er al een tijdje aan de denken om een carport te kopen maar ben je er nog niet helemaal uit? We hebben een paar dingen die je zult moeten overwegen bij de aanschaf van een carport voor je op een rijtje gezet!

Carport

Bepaal de grootte van de carport

Als je op zoek bent naar een carport, dan is de eerste stap om na te denken over de grootte van de carport. Hierbij raden we je aan om rekening te houden met de grootte van de voertuigen, de hoeveelheid mensen die er zullen parkeren en de spullen die je ook graag onder een carport op zou willen slaan. Je wilt natuurlijk niet een te grote carport aanschaffen en er vervolgens achterkomen dat het eigenlijk te veel plaats in beslag neemt.

Overheaddeur

Veel carports hebben een overheaddeur waardoor je gemakkelijk in en uit de carport kunt gaan. Houd er echter rekening mee dat als je een carport met een overheaddeur kiest, het moeilijker kan zijn om deze te installeren dan een carport zonder een overheaddeur. Je zult ook willen nadenken over hoe groot de deur is. Als je vaak spullen in naar je auto moet dragen, dan kun je kiezen voor een grotere deur - of meerdere deuren. Je kunt ook kiezen voor een open carport zonder muren en deuren.

Het materiaal

Het volgende wat je moet overwegen bij de aankoop van een carport is van welk type materiaal je wilt dat het wordt gemaakt. Metalen carports zijn veruit de meest populaire, maar ze zijn ook het duurst. Aan de andere kant, zou een carport gemaakt van vinyl of polycarbonaat ook een duurzame keuze zijn en daarnaast ook een stuk goedkoper. Toch zal een carport van dit materiaal er minder luxueus uitzien. Daarnaast bieden houten carports een goede middenweg. Ze zijn erg duurzaam en zien er ook nog eens prachtig uit. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan een kijkje bij Moduhout.nl.

Controleer of er vergunningen nodig zijn

Als je van plan bent om een carport op het eigendom te installeren, is het sterk aanbevolen dat je controleert of je er vergunningen voor nodig hebt. Door het verkrijgen van de nodige vergunningen voor de carport, kun je voorkomen dat je op een na het plaatsen van een carport eventuele boetes krijgt. helpen voorkomen dat eventuele boetes of straffen later. Neem dus vooraf altijd even contact op met de gemeente.

Folder download

By submitting this form you agree to our privacy policy.