Zonnescherm kopen: ga je voor een terrasscherm of uitvalscherm?

18-01-2023

Hoewel het nog volop winter is, is het verstandig om alvast na te denken over de zonwering. Dit is het perfecte seizoen om de voorbereidingen te treffen voor de warme periode. Met een goed zonnescherm kun je felle zonnestralen en warmte buiten huis houden. Daarnaast kan het bijdragen aan een aangenamer terras. Ben jij op zoek naar een nieuw zonnescherm voor buiten? Dan heb je onder andere de keuze uit een terrasscherm en een uitvalscherm. Met behulp van dit artikel ontdek je wel type zonwering het beste bij jouw wensen past.

Zonnescherm

Wat is een terrasscherm?

Een terrasscherm staat ook wel bekend als een knikarmscherm of een zonneluifel. De armen zijn elektrisch aangedreven en knikken om naar binnen en buiten te bewegen. Terrasschermen hebben een wijde hoek en zorgen voor voldoende schaduw op het terras. De zonwering kan een maximale breedte hebben van maar liefst 6 meter.

Voordelen van een terrasscherm

Je kunt dit type zonnescherm inclusief montage bestellen voor een professioneel resultaat. Het grootste voordeel van een terrasscherm is dat je er gemakkelijk onder kunt zitten. Door de wijde hoek blijft er voldoende bewegingsruimte over. Het is daarom een goede toevoeging aan een sfeervolle loungehoek of een eetgedeelte in de open lucht.

Wat is een uitvalscherm?

Met een uitvalscherm creëer je schaduw in huis in plaats van op het terras. Dit is direct het grootste verschil met een terrasscherm/knikarmscherm. Het zonnescherm zorgt voor privacy in huis en is zowel handmatig als elektrisch te bedienen. De maximale breedte van een uitvalscherm is 4 meter.

Voordelen van een uitvalscherm

Je kunt uitvalschermen zien als een alternatief voor screens of rolluiken. Deze twee vormen van zonwering sluiten aan op de ramen en kunnen hierdoor een gesloten gevoel creëren. Bij een uitvalscherm heb je hier geen last van. Door de scherpe hoek geniet je van veel schaduw, maar heb je nog wel een doorkijkje aan de onderzijde. Het uitvalscherm houdt daarnaast de temperatuur in huis laag in de zomer.

Terrasscherm of uitvalscherm kopen

Beide soorten zonneschermen zijn op maat te laten maken en verkrijgbaar in diverse kleuren. Het belangrijkste verschil zit in de functie. Wil je schaduw creëren op het terras? Dan is een terrasscherm de beste keuze. Als schaduw in huis het belangrijkste doel is, kun je beter een compact uitvalscherm aanschaffen. Voor het beste resultaat laat je de nieuwe zonwering monteren door een professional. Als je een beetje handig bent, kun je dit klusje natuurlijk ook zelf uitvoeren. De keuze is aan jou!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.