Waarom een trampoline niet uit je tuin mag ontbreken

30-11-2022

Overweeg je om een trampoline te kopen? Dan ben je vast benieuwd naar de voordelen die het met zich mee brengt. Je ontdekt ze allemaal in dit artikel. We vertellen je ook welk formaat van trampoline je het best koopt!

Leuk voor jong en oud

Er wordt vaak gedacht dat trampolinespringen enkel geschikt is voor kinderen is. Maar ook voor volwassenen is het leuk om te doen. Door te springen op een trampoline zul jij je zorgen vergeten en je weer voor eventjes een kind voelen. Samen met je kids springen is bovendien een unieke manier om extra quality time met hen te spenderen.

Als je de trampoline ook zelf wilt gebruiken, moet je natuurlijk wel een kopen dat groot en stevig genoeg is. Een Salta trampoline is dan interessant vanwege de goede kwaliteit. Je maakt eenvoudig de juiste keuze uit de diverse modellen door te kijken naar het maximale belastbare gewicht en formaat.

Goed voor je lichaam

Springen op een trampoline heeft ontzettend veel voordelen voor je lichaam. Zo verbetert het je botten en bloedsomloop. Daarnaast kun je er allerlei spieren mee trainen. Het helpt ook nog eens met het verliezen van gewicht. Trampolinespringen is dus een goede manier om fit te worden én blijven.

Trampoline springen

Meer genieten van je tuin

Een trampoline zorgt ervoor dat je nog meer in je tuin bent. Trampolinespringen is namelijk zo verslavend leuk dat je het vaak zal willen doen. Ook je kinderen zullen regelmatig op de trampoline willen springen. Dat heeft dan weer als bijkomend voordeel dat ze minder tijd op hun smartphone en meer tijd in de gezonde buitenlucht doorbrengen.

Hoe groot mag de trampoline zijn?

Als je nog een trampoline moet kopen, vraag jij je waarschijnlijk af wat het ideale formaat is. Dat is erg afhankelijk van wie de trampoline allemaal gaat gebruiken. Maar het is tevens belangrijk om rekening te houden met je tuin. Je moet er immers voldoende plaats voor hebben.

Voor een kleine tuin tot 30 vierkante meter is het afgeraden om een trampoline te plaatsen die een grotere diameter dan 252 centimeter heeft. Voor een middelgrote tuin tot 60 vierkante meter mag de trampoline maximaal een diameter hebben van 312 centimeter. Is je tuin groter dan 60 vierkante meter? Dan kun je in principe elke trampoline plaatsen die je maar wilt. Maar houd wel altijd voldoende ruimte vrij rondom de trampoline om blessures tijdens het vallen te beperken.

Een trampoline is de perfecte aanvulling voor je tuin

Als je net een trampoline hebt gekocht, zul je er veel plezier aan beleven. Alleen of samen met je kids. Indien je nog geen trampoline hebt, hoef je ook niet meer te twijfelen. Trampolinespringen kent namelijk niets dan voordelen.

Zo spenderen jij en je kids dankzij een trampoline veel meer tijd in de gezonde buitenlucht. Daarnaast is het de ideale manier om quality met elkaar door te brengen. Het is ook nog eens heel goed voor je lichaam én humeur! 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.