Voor kunstgras kiezen? Steeds meer mensen gaan je voor!

08-06-2021

De tijd van het jaar is weer aangebroken dat er een beroep wordt gedaan op je groene vingers. Tenminste, als je het belangrijk vindt dat jouw tuin er onberispelijk bij ligt. En dan hebben we het in het bijzonder over de groene grasmat. Als je kiest voor natuurgras, moet je rekening houden dat je behoorlijk veel tijd kwijt gaat zijn voor het gazon. Zo moet het gras elk jaar geverticuteerd, besproeid en gemaaid worden. Heb je daar tijd voor en zie je dat wel zitten? Dan is een natuurgras iets voor jou, maar in alle andere gevallen kan een kunstgrasmat uitkomst bieden. Kunstgras stijgt om verschillende voordelen in populariteit. Ben je nog niet overtuigd of wil je simpelweg wat meer informatie? In dit artikel hebben we de belangrijkste voordelen van kunstgras aan laten leggen voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Kunstgras maakt een mooie ontwikkeling door

Is kunstgras een taboe voor veel mensen? Als je het een aantal jaren geleden gevraagd had aan honderd mensen waarschijnlijk wel. Maar door vooruitstrevende technologieën gaat kunstgras steeds natuurlijker en speelser ogen. Er bestaan zelfs natuurgetrouwe kunstgrasmatten met ingebouwde moslaag of kunstgrasmatten die speciaal ontwikkeld zijn om te gebruiken als speelgras met extra valdemping. Dit biedt vooral uitkomst voor gezinnen met jonge kinderen. De kinderen kunnen lekker ravotten en slidings maken op het veldje, en ook het zwembadje kan zonder problemen de gehele zomer op het grasveld blijven staan. Dit in tegenstelling tot natuurgras waar het risico bestaat op dorre of kale grasplekken.

Oplossing tegen hooikoortsklachten

Steekt de hooikoorts bij jou de kop op zodra de planten veel stuifmeel produceren? Je bent niet de enige. Ongeveer 9% van de Nederlandse bevolking heeft namelijk last van hooikoortsklachten. De klachten kunnen variëren van een enkele niesbui tot tranende ogen. Sommige mensen kunnen ook een allergische reactie krijgen van graspollen. In dat geval kan een kunstgrasveld misschien wel de reden zijn waarom je overstag gaat. Op kunstgrasvelden zijn er namelijk geen graspollen. Hierdoor kun je zorgeloos genieten in de tuin zonder dat je bang hoeft te zijn dat je beperkt wordt in je bewegingsruimte.

Onderhoudsarm

Een ander groot voordeel van kunstgras is dat het nagenoeg onderhoudsvrij is. Natuurlijk liggen er wel een aantal klusjes voor je klaar om het kunstgrasveld in topconditie te houden, maar daar hoef je echt geen groene vingers voor te hebben. Geadviseerd wordt om het kunstgrasveld eens in de drie of vier weken op te borstelen. De grassprietjes wijzen dan weer de juiste kant op. Ligt er viezigheid of vuil op het veld? Dan helpt het veld besproeien om de viezigheid te verwijderen. Kind kan de was toen, toch?

Folder downloaden

-

By submitting this form you agree to our privacy policy.