Verleng je avonden buiten met sfeervolle led buitenverlichting

23-03-2023

Als de temperatuur maar een klein beetje oploopt is er niets fijner dan in de tuin te genieten van het buitenleven. Valt de avond nog vroeg in, dan verleng je met goede led buitenverlichting het moment waarop je kunt genieten van de buitenlucht. In de zomeravonden is sfeervolle verlichting onmisbaar. Je bepaalt ermee welke sfeer gecreëerd wordt en dat is voor iedere tuin anders. Met licht bepaal je welke hoekjes in de avonduren zichtbaar zijn, welke plekken je belangrijk vindt. Ook in de winter geniet je van die keuze wanneer je naar buiten kijkt en de aanblik van de tuin het binnen leven beïnvloedt. Voor de kosten hoef je het niet te laten. Led buitenverlichting is zuinig en onderhoudsarm, waardoor verlichting toepassen op moeilijker bereikbare plekken ineens toch erg aantrekkelijk wordt. 

LED verlichting

Uitdagende tuinhoekjes

Tuinen zijn er in legio vormen en iedere afmeting kent zijn eigen uitdagingen. Buiten dat om is er de eigen smaak natuurlijk. De een houdt van een geïntegreerde moestuin, de ander wil graag een afgebakend kruidentuintje, of een grasveld omgeven door zomerbloeiers. Vaste ornamentale planten, bomen of hoeken met potten. Combineer dit met een lounge-hoek of misschien liever een gezellige eettafel, knus bankje of een zalige hangstoel en je ziet direct hoeveel verschillende mogelijkheden er zijn om led buitenverlichting op een sfeervolle manier toe te passen. 

De vorm van de tuin daagt je uit het maximale plezier in de avonduren op te zoeken. Led buitenverlichting is daar het hulpmiddel bij uitstek voor. Een goede toepassing laat bijvoorbeeld een smalle tuin groter lijken door met segmenten te werken. Ieder stukje tuin krijgt zijn eigen aandacht door verschillende sferen of gebruiksmethoden achter elkaar te zetten, zodat dieptewerking ontstaat. De invalshoek bij een brede tuin is weer anders, een ommuurde stadstuin kent zijn eigen mogelijkheden en grenst de tuin aan een vrij uitzicht kan het leuk zijn om een doorkijk te realiseren in plaats van alles te omheinen. 

Ondersteunende verlichting

De plaatsing van led buitenverlichting is belangrijk. Gebruik je spots in de grond, dan richt het licht zich naar boven, wat mooi kan zijn in een bloemenborder of bij een vijver. Vaak verspreid het licht zich royaal waardoor de omgeving verlicht wordt. Tuinlampen met een prikstok zijn handig om de schijnwerper verschillende richtingen op te draaien. Daarmee ben je vrij de lichtstraal aan te passen wanneer je maar wilt. Een meer strakke verlichting is te vinden in de lage staande lampen. Daarmee is heel precies de plek aan te geven waar je led buitenverlichting wilt, zonder dat er teveel omgeving mee verlicht wordt.  Muurverlichting hoeft natuurlijk niet alleen aan een muur of schutting te hangen. Pergola's of boomondersteuners kunnen minstens zulke mooie plekken zijn waar de led buitenverlichting optimaal tot zijn recht komt. Verder zijn spots er met schijnwerpers strak naar beneden gericht, of juist naar boven, of een combinatie van beiden. En vergeet de feestelijke lichtslang niet. 

Led buitenverlichting is allang niet meer puur wit. Verschillende kleuren, van helder wit naar zacht warm zijn verkrijgbaar. Daardoor zijn ook de toepassingsmogelijkheden enorm. Praktisch bij de voordeur en een knus bankje onder boom, het kan allemaal, ook nog eens energiezuinig en spatwaterdicht. 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.