Verbouw jouw tuin in 4 simpele stappen

27-07-2021

Een tuin dient een plek te zijn waar je gedurende een zware werkdag naar uitkijkt om in te zitten. Als dit momenteel niet aan de orde is, dan is het wellicht tijd voor een tuinverbouwing. In dit artikel beschrijven we de 4 stappen die je kunt nemen om je tuinverbouwing zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

Stap 1: ruim de zooi op!

Als je de tuin wilt verbouwen is het zeer aan te raden om te starten met het opruimen van de zooi. Door alles eerst af te breken en op te ruimen, kun je later een nieuwe start maken. Breek de oude schuur af en gooi het hout in een gehuurde houtcontainer. Naast het houtwerk heb je zeer waarschijnlijk ook te maken met veel ander tuinafval. Indien je van te voren weet dat dit om een grote hoeveelheid zal gaan, is het verstandig om hier een tuinafval container voor te huren. Hierdoor behoud je het overzicht en kun je aanzienlijk sneller te werk gaan. 

Tuinverbouwing

Stap 2: maak een overzicht

Nadat de tuin is opgeruimd, heb je een veel beter beeld van de beschikbare ruimte. Vanaf dat moment kun je pas echt nadenken over hoe je wilt dat het eruit komt te zien. Probeer hier een duidelijke plattegrond voor te maken en denk goed na over wat voor producten je precies in je tuin wilt plaatsen. houd hierbij ook voldoende rekening met de hoeveelheid schaduw. 

Stap 3: Schaf de juiste tuinmeubelen aan

Als je een duidelijk overzicht hebt, dan kun je starten met de zoektocht naar nieuwe tuinmeubelen. Houd hierbij onder andere rekening met de levensduur van de producten. Daarnaast is het ook handig om voordat je een product aanschaft, te achterhalen of het product kleurvast is. Het laatste waar je op zit te wachten is dat een mooie felle kleur verandert in een doffe saaie kleur. Voor het vinden van de juiste tuinmeubelen kun je zowel bij fysieke als online winkels terecht.

Stap 4: maak het compleet!

Als je de juiste tuinmeubelen in de tuin hebt geplaatst, is het belangrijk dat je een geheel maakt van de tuin. Om dit goed te kunnen doen kun je gebruik maken van accessoires. Accessoires kun je in diverse vormen en maten kopen en bij erg veel plekken krijgen. Houd bij het kopen van de accessoires wel goed rekening met de vorm. Probeer de accessoires onderling op elkaar af te stemmen en maak van je tuin daarmee echt af! 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.