Tuin restylen? Hier kun je aan denken

10-01-2022

Vind je dat jouw tuin wel wat vernieuwing kan gebruiken? Dan kan het een goed idee zijn om eens te kijken naar hoe je jouw tuin kunt restylen. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om jouw tuin een nieuwe uitstraling te geven. Benieuwd wat je zou kunnen doen? Wij geven je wat inspiratie en zetten hieronder wat voorbeelden op een rij!

Veranda

Heb je genoeg ruimte in je tuin? Dan zou je zeker kunnen nadenken over een veranda. Dit is niet alleen een aanwinst voor je huis, maar ook zeker voor je tuin. Je kunt hier namelijk een heerlijke plek van maken om nog veel tijd door te brengen. Je kunt dit helemaal naar je eigen wensen inrichten. Veranda’s zijn er in veel verschillende soorten, waardoor je hier een ruime keuze in hebt. Verschillende materialen, daken en vloeren: bij het kopen van een veranda moet je met veel dingen rekening houden. Wel is het een investering voor de lange termijn waar je dus zeker profijt van kunt hebben. Op zoek naar een veranda met mooi dak? Kijk dan ook eens naar een lamellen overkapping.

Nieuwe beplanting

Wat wonderen kan doen als je jouw tuin graag wilt restylen, is nieuwe beplanting. Dit is iets waar je dan ook zeker mee aan de slag kunt gaan. Kijk eens wat er momenteel in jouw tuin hard aan vervanging toe is en ga hierna op zoek naar nieuwe mooie planten. Wil je jouw tuin een vrolijke uitstraling geven? Kies dan voor lekkere kleurrijke planten, want dit straalt direct een hoop vrolijkheid uit.

Tuin restylen

Nieuwe tuinmeubelen

Waar je jouw tuin ook een nieuwe uitstraling mee kunt geven, zijn nieuwe tuinmeubelen. Zeker als jouw huidige tuinmeubelen al flink verouderd zijn, kan dit een goed idee zijn. Nieuwe tuinmeubelen kunnen jouw tuin opfleuren en op deze manier ligt deze er gelijk een stuk mooier bij. Bij tuinmeubelen kun je denken aan een mooie loungeset, tuinbank, tuintafel, tuinstoelen of ligbedden. Om je tuinmeubelen compleet te maken, kun je er ook aan denken om wat mooie kussens toe te voegen. Dit brengt namelijk extra sfeer met zich mee, wat altijd mooi meegenomen is.

Buitenkleed

Heb je in je tuin een mooie loungeplek gecreëerd waar je optimaal kunt relaxen? Je kunt deze loungeplek helemaal compleet maken door hier een buitenkleed aan toe te voegen. Een buitenkleed brengt veel sfeer met zich mee, waardoor het er hiermee sfeervol uit komt te zien. Bovendien zijn buitenkleden eenvoudig schoon te maken en bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

Uiteraard zijn er nog veel meer dingen waar je aan kunt denken als we het hebben over het restylen van je tuin. Ga eens na wat toe is aan vernieuwing en maak op basis hiervan je keuzes. Deze bovenstaande voorbeelden kunnen je wellicht wat inspiratie geven. Ga in ieder geval zeker aan de slag met het restylen van je tuin als je jouw huidige tuin niet meer zo mooi vindt, want het is veel leuker om tijd door te brengen in een gezellige, sfeervolle tuin!

Folder download

By submitting this form you agree to our privacy policy.