Top 5 grote kamerplanten: sfeermakers voor elk interieur

11-01-2024

Grote kamerplanten zijn een echte blikvanger in elk interieur. Ze geven een gevoel van ruimte en luxe, en kunnen een ruimte optisch groter laten lijken. Daarnaast zijn grote kamerplanten ook nog eens goed voor de luchtkwaliteit.

1. Monstera

De Monstera is een populaire grote kamerplant die bekend staat om zijn gaten in de bladeren. De plant is verkrijgbaar in verschillende soorten, maar de meest voorkomende is de Monstera deliciosa. De Monstera is een vrij makkelijke plant om te verzorgen en kan goed tegen een lichte standplaats.

Waar te koop: De Monstera is verkrijgbaar bij veel tuincentra, zoals Intratuin, Praxis en Aveve.

2. Yucca

De Yucca is een stoere grote kamerplant die goed tegen een stootje kan. De plant heeft stevige bladeren en een houten stam. De Yucca is verkrijgbaar in verschillende soorten, maar de meest voorkomende is de Yucca elephantipes. De Yucca houdt van een lichte standplaats en heeft niet veel water nodig.

Waar te koop: De Yucca is verkrijgbaar bij veel tuincentra, zoals De Bosrand, De Oosteinde en Welkoop.

3. Olifantsoor

De Olifantsoor is een exotische grote kamerplant die bekend staat om zijn grote, hartvormige bladeren. De plant heeft een opvallende zebraprint op de bladeren. De Olifantsoor houdt van een lichte standplaats en heeft niet veel water nodig.

Waar te koop: De Olifantsoor is verkrijgbaar bij veel tuincentra, zoals GroenRijk, Hornbach en Ranzijn. 

 

 

4. Bananenplant

De Bananenplant is een tropische grote kamerplant die bekend staat om zijn grote, groene bladeren. De plant kan wel 3 meter hoog worden. De Bananenplant houdt van een lichte standplaats en heeft regelmatig water nodig.

Waar te koop: De Bananenplant is verkrijgbaar bij veel tuincentra, zoals Overvecht, TuinWereld en De Groene Vakwinkel.

5. Ficus

De Ficus is een veelzijdige grote kamerplant die in veel verschillende soorten verkrijgbaar is. De plant kan goed tegen een lichte of donkere standplaats en heeft niet veel water nodig.

Waar te koop: De Ficus is verkrijgbaar bij veel tuincentra, zoals Coppelmans, DekaTuin en Cranenbroek.

Tips voor het verzorgen van grote kamerplanten

Grote kamerplanten zijn over het algemeen niet moeilijk te verzorgen. Toch zijn er een paar dingen waar je op kunt letten om ervoor te zorgen dat je planten goed blijven groeien.

  • Standplaats: Grote kamerplanten hebben een lichte standplaats nodig. Let er wel op dat de plant niet in direct zonlicht staat, want dat kan de bladeren verbranden.
  • Water: Grote kamerplanten hebben niet veel water nodig. Geef ze pas water als de grond aan de oppervlakte droog is.
  • Voeding: Grote kamerplanten hebben regelmatig wat extra voeding nodig. Geef ze eens per maand een beetje plantenvoeding.
  • Snoeien: Grote kamerplanten hoeven niet gesnoeid te worden. Als je de plant wilt vormgeven, kun je wel wat bladeren of takken wegknippen.

Met een beetje verzorging zullen je grote kamerplanten je jarenlang plezier geven.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.