Terras in de tuin inrichten: zó maak je er iets moois van

11-01-2022

Wil je het terras in je tuin opnieuw inrichten? Dat is een leuk vooruitzicht! Als je de boel hier namelijk eens goed opknapt, ga je in de lente en zomer ultiem genieten van jouw plekje buiten. Pak de opknapbeurt en inrichting dan ook grondig aan. Het lukt met deze tips!

Terras schoonmaken

We beginnen bij het begin: de schoonmaak van je terras. Zeker als het al een tijdje niet goed is opgeruimd en schoongemaakt hier, zorgt dit voor een enorm verschil. Verwijder de aanslag van bijvoorbeeld de vlonders en de muren bij het terras. Hier heb je de beste hogedrukreiniger bij nodig, om al het vuil weg te krijgen. Het is een eenvoudige klus die de belangrijke basis vormt bij het opknappen van het terras.

Terrasindeling bepalen

Maak een plan voor de ideale indeling van het terras. Daarbij bepaal je allereerst wat je allemaal op je terras kwijt wilt. Denk aan een buitentafel met bijbehorende stoelen, een loungebank en ligstoelen. Hoe groter je terras is, hoe meer je erop kwijt kunt. Maar dit ligt ook zeker aan een handige indeling! Zet de bank in de ene hoek, met direct daarnaast de tafel om aan te dineren. Bij de ligstoelen is het dan weer belangrijk dat ze het grootste deel van de dag in het zonlicht staan, als je wilt kunnen zonnen. Het tekenen van een plattegrond kan helpen om alles inzichtelijk te krijgen.

Nieuwe terrasmeubels

Bij het maken van de indeling bepaal je dus welke soort meubels je op je terras wilt hebben. Vervolgens ga je op zoek naar de geschikte meubels! Het is ook leuk om voor nieuwe terrasmeubels te kiezen, zodat je hier echt weer voor een frisse look gaat. Stel een set samen die goed bij elkaar past, met bijvoorbeeld dezelfde kleuren en materiaalsoorten. Of ga juist voor verschillende stijlen die je samenvoegt, als je een creatief terras inricht.

Aankleding met accessoires

Denk tot slot aan de accessoires op het terras! Zo zijn er praktische accessoires, waaronder de parasol. Op de warme dagen van het jaar is het prettig om onder een goede parasol te kunnen zitten! Verder kiezen veel mensen voor een mooi vloerkleed op het terras, die er speciaal voor buiten te vinden is. De buitenbank kleed je aan met gezellige kussentjes, aan de muur hang je een buitenposter en op het tafeltje zet je een windlicht. Wat een sfeervol geheel! Het nieuwe terras wordt dé plek om de zonnige dagen door te brengen.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.