Maak zelf een leefruimte in je tuin

24-09-2021

Een leefruimte in je tuin kan veel meer zijn dan een eenvoudig terras of een stel stoelen rond een tafel. Met de juiste spullen creëer je een oergezellige of stijlvolle leefruimte in je tuin. Een plaats waar je kan ontspannen na een lange werkdag. Een plaats waar je je thuis voelt.

Onze zomers worden steeds warmer en alleen daarom is het een goed idee om een comfortabele buitenruimte te maken. Een overdekt stukje tuin waar je middenin het groen kan genieten. Een plaats waar je een drankje kan drinken met vrienden, waar je kan eten, waar je zelfs een film kan bekijken.

Een romantisch hoekje voor jezelf

Ben je iemand die zich graag in stilte terugtrekt? Iemand die graag een boek of een magazine leest onder een grote boom? Dan is een klein romantisch hoekje in de tuin wat voor jou. Plaats een goede ligstoel of een schommelstoel onder een boom of in een groene hoek van de tuin. Plaats er een tafeltje bij en hang een snoer lichtjes op.

Kleed jouw hoekje aan met luxueuze spulletjes, zoals een Baobab geurkaars, een zacht dekentje, een wijnkaraf van geslepen glas. Net zoals je een gezellige kamer binnenshuis zou aankleden.

Een groene oase

Hou je van groen, van bloemen en tuinieren? Dan is een groene oase helemaal jouw ding. Met kruidenbakken, bloemen, hangplanten en grote planten in een bloempot maak je een groene oase waar je niet alleen fijn kan zitten, maar waar je ook nog eens gebruik van kan maken.

Door bloemen te planten, creëer je een kleurrijke tuin én heb je altijd verse snijbloemen. Plant je kruiden in bakken of in de volle grond, dan bouw je een oneindige voorraad verse kruiden voor jouw keuken. Bovendien zorgt al dat groen voor afkoeling in hete zomers. Wist je trouwens dat groen veel effectiever is dan een parasol om af te koelen in de zomer? De verdamping van water via bomen en gras zorgt namelijk voor extra afkoeling.

Tuin zitplekken

Een stijlvol afdak

Misschien is een afdak waar je in de zomer en winter kan zitten meer jouw ding. Een plaats waar je heerlijk kan dineren in de schemering of waar je de avond kan doorbrengen aan een houtvuur. Een stijlvolle plaats die een verlengde vormt van jouw keuken en leefruimte in huis.

Een overdekte ruimte in je tuin kleed je aan met mooie tegels op de vloer, stevige meubels en sfeervolle verlichting. En met een vuurmand kan je het hele jaar door gebruik maken van jouw buitenruimte. 

Wat voor buitenruimte je ook kiest, het gaat erom dat jij je er thuis voelt en dat je er kan ontspannen. Of je dat nu doet door te lezen, te tuinieren of door heerlijk te dineren op het terras. You do you best!

Folder downloaden

-

By submitting this form you agree to our privacy policy.