Een echte eyecatcher in je tuin? Denk hier eens aan!

26-09-2022

Een mooie esthetische tuin is misschien wel iets wat je heel erg kunt waarderen. Een prachtig gazon met strategische schaduwplekken en kleurrijke borders kunnen al gauw voor een fijn gevoel zorgen. Misschien zou je je eigen tuin wel iets eleganter in willen richten door een echte eyecatcher toe te voegen. Hieronder vind je een aantal bomen die zich daar perfect voor lenen en de show stelen in jouw tuin.

Bloesem

Een walnotenboom

De Juglans regia (walnotenboom) is écht een mooie aanwinst voor iedere tuin. Met zijn glanzende bladeren en dramatische schors geeft hij het hele jaar door een prachtig beeld. In het voorjaar is de boom bedekt met geurige witte bloemen en in de zomer gevolgd door vruchten. De vruchten zijn omhuld met een harde schil die gebruikt kan worden om eventueel leuke knutselwerken van te maken. In de herfst verkleuren de bladeren prachtig goud voordat ze op de grond vallen. En in de winter zorgen de knoestige takken van de boom voor een dramatisch silhouet tegen de sneeuw. Of je nu op zoek bent naar bloemen, vruchten, of gewoon een boom die er mooi uit ziet, de walnotenboom is een uitstekende én veelzijdige keuze voor je tuin.

De kersenbloesem

De Japanse bloeiende kersenbloesem, ook bekend als de Sakura, is het prachtige symbool van de lente in Japan. Ieder jaar vieren mensen in het hele land de komst van het kersenbloesemseizoen met festivals en picknicks in de open lucht onder de bloeiende bomen. Maar ook in Nederland is deze kleurrijke boom ontzettend populair. De Sakura komt veel voor in de kunst en literatuur en staat vaak symbool voor geluk, liefde en een nieuw begin. En hoewel het kersenbloesemseizoen relatief kort is, het duurt helaas namelijk maar een paar weken, is het dé tijd van het jaar waar iedereen zo naar uitkijkt en dat maakt de kersenbloesem een interessante eyecatcher voor jouw tuin.

Een palmboom

Liever een topisch eilandsfeertje in je achtertuin? Er is iets met palmbomen dat gewoon vakantie schreeuwt. Misschien zijn het hun hoge slanke stammen of hun weelderige groene bladeren. Een palmboom kan hoe dan ook aan elke tuin een tropische flair geven. Behalve hun opvallende verschijning zijn palmbomen ook vrij onderhoudsarm, waardoor ze een populaire keuze zijn voor eigenaren met een druk leven. Palmbomen zijn ook best tolerant voor droogte en passen in een heel breed scala van grondsoorten. Daarnaast hebben ze over het algemeen ook niet veel snoeiwerk nodig, hoewel je af en toe wel de dode bladeren moet wegsnoeien.

Door één van deze drie uitzonderlijke bomen neer te zetten, creëer je al snel een esthetische tuin waar je iedere dag van kan genieten.

Folder downloaden

-

By submitting this form you agree to our privacy policy.