De belangrijkste voordelen van een lamellen overkapping

23-05-2023

Een overkapping in de tuin is ideaal wanneer je graag het gehele jaar wilt genieten van je terras, vooral een lamellen overkapping is dan de perfect keuze! Een lamellen overkapping is namelijk aan te passen en biedt hierdoor bescherming tegen de zon maar ook tegen wind en regen. Ben je op zoek naar een overkapping voor in je tuin, overweeg dan zeker een lamellen overkapping en dit is waarom.

De voordelen van een lamellen overkapping

Een lamellen overkapping heeft veel voordelen wanneer je deze vergelijkt met andere soorten zonweringen. Het grootste voordeel is dat de lamellen open en dicht kunnen, hierdoor kun je zelf bepalen hoeveel lichtinval en ventilatie je op je terras wilt hebben. Is het een warme dag en wil je toch graag buiten zitten, door de lamellen te sluiten creëer je een fijne plek in de schaduw. Is het juist wat frisser en heb je meer behoefte aan de zon dan stel je de lamellen zo in dat je juist meer zonlicht naar binnen laat. Andere soorten zonwering hebben deze opties vaak niet en is het al gauw het één of het ander. Daarnaast is het ook mogelijk om lamellen overkapping op maat te laten maken, zo kun je de grootte perfect afstemmen op de afmelding van je terras en tuin.

Geschikt voor verschillende weertypes

Een lamellen overkapping heeft dus als grote voordeel dat je het makkelijk zelf aan kunt passen aan verschillende weertypes. We weten allemaal dat in Nederland het weer soms wisselvallig kan zijn, zit je net lekker te barbecuen begint het ineens te regenen en normaal gesproken vlucht je dan naar binnen. Met een lamellen overkapping is dat verleden tijd, met een afstandsbediening kun je met een simpele druk op de knop het lamellendak sluiten en kun je rustig verder genieten. Een lamellen overkapping is namelijk waterdicht en het regenwater wordt doormiddel van een regengoot afgevoerd. Doordat een lamellen overkapping vaak gemaakt is van aluminium kan het ook zeker tegen een stootje, een storm of sneeuwbui is geen enkel probleem.

Plaatsen van een lamellen overkapping

Wanneer je kiest voor een lamellen overkapping is het belangrijk dat deze juist geplaatst wordt. Vaak kun je kiezen uit twee verschillende opties, doormiddel van een gevelconstructie of vrijstaand. Je kunt een lamellen overkapping dus direct plaatsen tegen je huis of schuur aan, maar kan in principe overal in de tuin geplaatst worden en dit is ideaal wanneer je terras niet vastzit aan je huis.

Extra opties mogelijk

Wil je graag extra opties, zoals bijvoorbeeld glazen schuifwanden of screens dan is dit vaak ook mogelijk. Zo kun je met een lamellen overkapping een tuinkamer creëren en kun je echt in alle weersomstandigheden optimaal genieten van je tuin.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er genoeg redenen waarom een lamellen overkapping de perfecte keuze is, het belangrijkste is vooral dat je met een lamellen overkapping het gehele jaar kunt genieten van je tuin. 

By submitting this form you agree to our privacy policy.