6x leuke ideeën voor je stadstuin

01-12-2020

Woon je middenin de stad of heb je een rijtjeswoning met een kleine achtertuin? Dan kun je vast wel wat tips en inspiratie gebruiken. Want hoe kun je een stadstuin nou mooi en gezellig inrichten?

In dit artikel staan 6 leuke ideeën voor je op een rij.

1. Maak een border met hoge planten

In een kleine tuin is er vaak weinig ruimte voor grote planten. De oplossing: maak een kleine border aan de zijkant of achterkant en zet hier hoge planten in. Hoge planten, struiken en bloemen laten de tuin direct mooi groen ogen. Tegelijkertijd neemt het niet te veel ruimte in beslag. Kun je zelf niet de juiste plek bepalen? Laat dan een tuinontwerp rijtjeshuis op maat maken door een hoveniersbedrijf. Dan weet je zeker dat het resultaat mooi is!

2. Laat een overkapping bouwen

Met een overkapping betrek je de tuin bij je woning. Je kunt veel vaker buiten zitten en genieten van ieder seizoen. Kies bij een kleine stadstuin voor een compacte terrasoverkapping waar nog genoeg daglicht onderdoor komt. Laat deze altijd plaatsen door professionals. Grasengroenhoveniers is gespecialiseerd in maatwerk overkappingen en kan tegelijkertijd een mooi tuinontwerp voor je maken voor een complete make-over.

3. Hang een lichtsnoer op

Met buitenverlichting maak je iedere tuin sfeervol. Voor een speels effect hang je een lichtsnoer aan de schutting, aan de muur of helemaal over het terras. Op deze manier geef je de kleine stadstuin direct wat meer diepte.

4. Creëer een verticale moestuin

Droom van je een moestuin, maar lijkt de achtertuin veel te krap? Ga dan verticaal tuinieren! Een verticale moestuin neemt heel weinig ruimte in beslag en zorgt tegelijkertijd voor een gezellige uitstraling. Bevestig verschillende bakken aan de muur/schutting of koop een speciaal rek.

5. Maak een loungebank van pallets

Als je geen passende loungebank kunt vinden, maak je het toch gewoon zelf? Met een aantal pallets kun je zo een prachtige hoekbank creëren. Bepaal zelf de ideale positie en hoogte. Je hoeft er alleen nog maar een aantal comfortabele kussens bij te kopen.

Vuurkorf

6. Gebruik een vuurkorf als middelpunt

In een kleine tuin is het vaak mooi om één duidelijk middelpunt te hebben. Dit kan een grote eettafel zijn, maar ook een sfeervolle vuurkorf of vuurtafel. Zet de tuinmeubelen om de warmtebron heen en vul de lege hoeken op met grote plantenpotten. Ook met klimplanten en plantenhangers kun het geheel nog wat levendiger maken. Maak het af met een lichtsnoer en de gezellig avonden kunnen beginnen!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.