5 x tips om een avontuurlijke ren te bouwen voor je huisdier

26-09-2022

Een ren voor huisdieren of buitendieren is een geweldige manier om je harige vriendjes wat beweging te geven en ze tegelijkertijd veilig te houden. Je kan zelfs wat obstakels en speeltjes toevoegen om de ren een stuk leuker en avontuurlijker te maken voor de beesten. Dus wil je graag een ren in je tuin voor je kippen, varkentjes, je kat of konijn? Dan lees je hieronder wat je daar allemaal voor nodig hebt.

De grootte van de ren

De grootte van de ren hangt natuurlijk af van de grootte van het dier en de hoeveelheid dieren je in de ren kwijt wil. Wil je een ren maken voor een aantal kippen, dan moet deze een stuk groter zijn dan wanneer je een ren maakt voor één klein dier, zoals een konijn. Maar het hangt natuurlijk ook af van de grootte van je tuin en hoeveel ruimte je beschikbaar wilt stellen om de ren te bouwen.

Kippen ren

De omheining

Als je de plek en de grootte hebt bepaald, kun je gaan starten met de omheining van de ren. Zet het door jou gekozen gebied van je tuin af met gaashekwerk. Zorg ervoor dat dit een stevige constructie is die bestand is tegen het ertegenaan springen van de dieren. De omheining is écht bedoeld om de dieren in de ren te houden, maar ook om ze te beschermen tegen andere grotere dieren. Je huisdier zal het heerlijk vinden om door dit deel van de tuin te rennen en jij kan volledig ontspannen in de wetenschap dat ze veilig zijn.

De ondergrond

De ondergrond van de ren lijkt niet zo belangrijk, maar dat is het wel. Wees je er vooral van bewust dat als de ondergrond alleen van gras is, er weinig van dat gras zal overblijven omdat het vaak belopen wordt en sommige dieren ook graag grazen. Verschillende oppervlaktes zoals aarde én gras in de ren maakt het een stuk interessanter voor de dieren. Ze kunnen op die manier verschillende texturen en sensaties ontdekken.

Speelelementen en avontuur

Vergeet ook vooral niet om wat speelelementen toe te voegen, zoals tunnels en andere obstakels, maar ook schuilplaatsen. Heb je een groter dier in je tuin zoals bijvoorbeeld een geitje? Denk dan aan een loopplankje of bruggetje.

Voederbak en waterbak

Het is uiteraard ook belangrijk dat de dieren tijdens een dagje in de ren ook voldoende eten en drinken hebben. Je kan er daarom voor kiezen om voederbakken en waterbakken neer te zetten. Ververs het water wel dagelijks om eventuele algengroei of andere slechte bacteriën te voorkomen.

Door een ren in je tuin te bouwen kun je dieren de vrijheid geven om te verkennen en plezier te maken, terwijl je ze veilig houdt. Ben je zelf niet zo handig en wil je de ren liever laten maken door een specialist? Neem dan eens een kijkje op homedeal.nl.

 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.