4 x tips om je tuin een sfeervolle make-over te geven

30-08-2022

Ben je wel toe aan iets nieuws, zoals bijvoorbeeld een verandering aan je tuin? Met een kleine make-over kun je je tuin al een mooie nieuwe uitstraling geven. Dus, waar wacht je nog op? Uitstellen tot na de zomer is zonde, want juist nu kan je er nog lekker van genieten. Trek je stoute schoenen aan en ga midden in de zomer aan de slag met je tuin. Hier lees je meer over hoe je jouw tuin een sfeervolle make-over kan geven.

Vervang je tuinmeubels

Kijk je al een lange tijd tegen dezelfde meubels aan in de tuin en ben je er nu écht op uitgekeken? Er is geen betere tijd dan nu om ze te vervangen door een Van Der Garde tuinset. Deze tuinsets zijn namelijk niet alleen verkrijgbaar in meerdere stijlen en uitvoeringen, maar ze zijn ook nog eens heel voordelig en zitten comfortabel. Wat wil je nog meer? Vervang je oude tuinmeubels door een gloednieuwe set en combineer het met mooie sierkussens en andere accessoires. Dit geeft meteen een andere uitstraling aan je tuin.

Hangstoel decoreren tuin

Verander de indeling

Gooi de indeling van je tuin helemaal om door de meubels anders neer te zetten of ze een hele andere plek in de tuin te geven. Verwissel de loungeset met de eettafel of picknicktafel en zie wat dat voor een effect heeft. Staat je tuinset horizontaal, in de breedte van de tuin? Probeer hem dan eens om te draaien in verticale richting. Dit soort kleine aanpassingen hebben vaak een groot effect.

Bloemen en planten in potten

Een tuin make-over hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je al je geliefde planten weg moet doen en weer helemaal opnieuw moet beginnen. Het gaat juist om kleine veranderingen die een groot effect hebben op het eindresultaat en om het grote plaatje van de tuin. Een manier om dit te doen is door leuke potten en plantenbakken te kiezen, met daarin mooie kleurrijke planten en bloemen. Gedurfde kleuren en unieke vormen geven je tuin meteen meer karakter en een hele nieuwe uitstraling.

Neem een tuinkleed

Wil je weinig veranderen aan je tuin, maar wel graag nét even een andere uitstraling creëren? Neem dan een leuk vloerkleed voor buiten met een leuke kleur of print. Dit fleurt je terras gelijk op en geeft je tuin wat meer sfeer en karakter. Of hang subtiele verlichting op, zoals priklichtjes. Dat geeft je tuin vooral ‘s avonds een hele sfeervolle uitstraling.

Kortom, met een paar kleine en eenvoudige aanpassingen kun je je tuin al een sfeervolle make-over geven. Succes! 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.