Een Bourgondische tuin is waar je naar op zoek bent in 2021

08-06-2021

De tuin krijgt steeds vaker de aandacht, omdat het gevoel van buitenleven nu eenmaal erg veel waardering krijgt. Daarom is de tuin dan ook meer en meer een verlengstuk van de woning. Elk jaar zijn er net als interieurtrends ook tuintrends de onderscheiden. Het jaar 2021 staat wat dat betreft helemaal in het teken van een Bourgondische tuin. De tuininrichting is daar helemaal op af te stemmen, zoals met pergola’s, waarbij de beleving centraal staat.

Pergola om altijd Bourgondisch te genieten

Een pergola is ideaal om het hele jaar door te genieten van je Bourgondische tuin. Een pergola is namelijk te zien als een overkapping aan je huis. Je loopt zo van binnen naar buiten en het maakt niet uit of de zon wel of niet schijnt. Het is natuurlijk mogelijk om een pergola met zonwering te nemen om zo beschermd te zijn tegen warmte en zon op echte zomerdagen. Zo is er op allerlei manieren invulling te geven aan een extra overkapping.

Rijkelijke begroeiing

Een van de kenmerken van een Bourgondische tuin is dat er een rijkelijke begroeiing aanwezig is. Het uitzicht vanonder de terrasoverkapping is dan prachtig en veel mooier dan wanneer je tegen stenen in je tuin aankijkt. Bourgondisch leven staat toch voor royaal genieten op allerlei manieren en een groene en weelderige tuin draagt bij aan de beleving. Kies voor afwisseling met planten, struiken en bomen in verschillende hoogten.

Luxe tuinmeubilair

In een Bourgondische tuin mag luxe tuinmeubilair natuurlijk niet ontbreken. Het is toch de bedoeling om heel wat uurtjes in de tuin door te brengen. Het is wat dat betreft ideaal om tuinmeubilair met een loungebank neer te zetten, maar ook te denken aan een eettafel. Een deel van het Bourgondisch leven speelt zich namelijk af aan de eettafel. Kies voor een riante eettafel om gezellig met vrienden en familie optimaal van het buitenleven in je tuin te genieten.

Schuifpui voor bescherming tegen weersinvloeden

Regen is goed voor je Bourgondische tuin, maar wat minder goed voor jezelf als je net van plan was om buiten te gaan zitten. Daar is echter een oplossing voor met keuze uit schuifpuien die je bescherming bieden tegen regen, wind en kou. Zo kan je onder vrijwel alle weersomstandigheden toch optimaal genieten van je Bourgondische tuin. Schuifpuien zijn in allerlei soorten verkrijgbaar, zoals in de vorm van glaspanelen die los van elkaar te bewegen zijn.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.